2021, 8e Editie Bierfestival Albergen!

Speciaalbier liefhebbers opgelet!

Na 7 succesvolle voorgaande edities komt in 2021 de 8e editie van het bierfestival er aan, waarbij een breed scala aan speciaalbieren van de tap en op de fles worden gepresenteerd. Daarnaast bieden wij een variërend programma aan. Ook dit jaar worden we weer ruim vertegenwoordigd door brouwers uit het hele land, België en zelfs de USA! Benieuwd welke brouwerijen je kunt vinden tijdens ons bierfestival? Check ze hieronder.

Brouwerij Lost

Hé daar, wij zijn Brouwerij LOST! 2 bierbrouwers met een passie voor smaak. We creëren unieke bieren en zoeken aak de grens op als het om bier gaat. Zwaar gehopte New England IPA’s, Sours en Stouts, dat is waar we goed in zijn. Kortom, wij maken heerlijke smaaksensaties! Kom je ook even proeven!

Gulden Triomfator

De Gulden Triomfator begon 2014 met vijf enthousiaste thuisbrouwers die hun eerste bierpakket, een Belgische trippel kochten. Na het eerste jaar bleven er vier brouwers over. Geleidelijk aan werden de recepten volwassener. Met achtergronden in de bouw, distributie, financiën en scheikunde leek het perfect om een eigen “nano brewery” te starten. In 2019 werd besloten om de sprong te wagen en de Gulden Triomfator Brewing Company te starten, om te onderzoeken hoe ver de smaak van bier kan gaan.

Eggens

Eggens is ontstaan vanuit de passie en liefde voor bier. Na een aantal jaren kleinschalig thuis gebrouwen te hebben, besloten we om in 2017 de vervolgstap te maken. Sindsdien zijn wij grootschalig gaan brouwen, waarbij wij gebruik maken van de ketels van andere Groningse brouwerijen. Al onze bieren worden dan ook met vakmanschap en uiterste precisie gebrouwen, om zo altijd de beste kwaliteit te kunnen garanderen.

De bieren van Eggens kenmerken zich door hun krachtige basis van mout, wat er ook in resulteert dat onze bieren vaak hoger zijn in het alcoholpercentage. Voor ons is dit een bewuste keus, wij zijn er namelijk van overtuigd dat bier een volle moutsmaak dient te hebben, welk langer in de mond blijft hangen.

Daarnaast gebruiken we vaak ook net even andere kruiden en hopsoorten in ons bier en voegen we iets meer koolzuur toe, zodat de bieren lekker fris blijven en toegankelijk te drinken zijn.

De Smokkelaar

In het uiterste oosten van Twente, helemaal tegen de rand van Duitsland nog achter Losser, ligt het smokkeldorp Overdinkel. In de vorige eeuw, toen de Europese grenzen nog gesloten waren, werden hier veelvuldig koffie, schoenen, boter en kleding gesmokkeld over de grens met Duitsland. Dit zorgde voor een mooi extra zakcentje voor de dorpsbewoners. De meest wilde verhalen gaan nog rond. In de nacht luisterden de inwoners geregeld naar het geluid van geloste schoten langs de grens en hoopten ze dat de volgende ochtend vader- of broerlief weer heelhuids thuis zou komen. Wild West-taferelen waren het, maar dan in het Oosten des lands… Dit smokkelverleden leidde tot de inspiratie voor de bieren van Brouwerij de Smokkelaar.

IV: uur Bierbrouwerij

In 2018 is de Vriezenveense bierbrouwerij IV: uur opgericht door Jan Reekers en Arjan Timmer. IV: uur is ontstaand door een proeverij met een groep vrienden. Ze dronken op een gegeven moment een biertje dat helemaal niet smaakte. Dat konden ze zelf beter, dachten ze. Zij brouwen speciaal bieren en vernoemen deze naar bekende gebouwen of gebeurtenissen in Vriezeveen.

Enigma

Enigma is een Belgische brouwerij die zich richt op bieren met verfrissende recepten die unieke ingrediënten, nieuwe gisten en smaakvolle hop combineren. Enigma bieren zijn een mix van bekroonde moderne Belgische bieren. Onze brouwerij heeft jaren in New York gewoond, daar is de fantasie voor craft bier begonnen. Toen hij naar New York reisde, waren de New Yorkse liefhebbers van ambachtelijk bier gefascineerd door de goed uitgebalanceerde en smakelijk Belgische bieren. Toen de brouwer naar België reisde, werden de Belgische liefhebbers verrast door de nieuwe en gedurfde smaken van de experimentele craft-bieren. Dit is waar het verhaal achter Enigma begint…

Zwarte Parochie

Zwarte Parochie is ontstaan vanuit een hobby. Thuis bierbrouwen, gewoon omdat het kan. Je ziet meer en meer mensen geïnteresseerd raken in speciaal bier en laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon lekkerder. Vanuit de hobby zag ik een gat in Almelo. Waarom heeft Almelo geen eigen bierbrouwerij? Het internet leerde mij dat we deze wel hebben gehad, aan de brouwerijstraat. Dus ik dacht: “Daar moeten we wat aan doen!” Laten we stappen ondernemen om mensen te bekeren tot het speciaal bier geloof. Kan een Almeloër trots zijn op zijn eigen lokale bier? Ik denk het wel! En ik hoop dat vele zich bij deze biergemeenschap willen aansluiten.

Interbeer presenteert: 18th Street Brewery uit de USA

18th Street Brewery uit Hammond, Indiana is een meester in het maken van Pale Ale’s, IPA’s en Pilsners. Al hun bieren worden gebrouwen met extra veel hop wat zorgt voor een exploderende smaak. De gave blikken zeggen precies wat ze bij 18th Street Brewery zijn: eigenzinnig en metal!

Interbeer is een Nijmeegse importeur van USA craft bier, voor een door beer geeks. De passie voor het bier vloeit letterlijk en figuurlijke door de aderen. We staan met wel 10 verschillende bieren van deze Amerikaanse brouwer, kom jij voor een craft Pilsner of voor een dikke DDH DNEIPA van 8,5%

Brouwerij_InterbeerBrouwerij_EnigmaBrouwerij_ZwarteParochieBrouwerij_IVuurBrouwerij_EggensBrouwerij_deSmokkelaarBrouwerij_GuldenTriomfatorBrouwerij_Lost

 

We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Meer over onze cookies.